Το πολύμπριζο που βλέπετε είναι ένα ενδιαφέρον μηχανάκι, με πάμπολλες χρήσεις. Εκτός από την προστασία έναντι υπερτάσεων που παρέχει, οι τέσσερεις από τις έξη υποδοχές του είναι τηλεχειριζόμενες αλλά και προγραμματιζόμενες να ανοιγοκλείνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Ο προγραμματισμός γίνεται από πρόγραμμα που τρέχει στα WIN με σύνδεση του πολύμπριζου με τον υπολογιστή μέσω USB.
 
Αυτό που μας ενδιέφερε πάντως δεν ήταν ο προγραμματισμός αλλά ο τηλεχειρισμός και μάλιστα μέσω WEB. Με το δεδομένο ότι ο server μας τρέχει LINUX, το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για τον τοπικό έλεγχο ήταν αυτό: http://sispmctl.sourceforge.net/. Από κει και έπειτα έπρεπε να γραφεί κάποιο interface σε PHP ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος από απόσταση.

 

Με κλήση στην κατάλληλη διεύθυνση ζητείται όνομα χρήστη και κωδικός για είσοδο στο κυρίως πρόγραμμα χειρισμού. Η εξουσιοδότηση λήγει μετά από 15 λεπτά οπότε ξαναζητείται κωδικός για επανείσοδο του χρήστη. Αν την ώρα που χειρίζεται κάποιος το σύστημα, ζητηθεί πρόσβαση και από άλλον, αυτός ενημερώνεται να προσπαθήσει αργότερα. Μάλλον θα γινόταν ψιλομπάχαλο αν άρχιζαν όλοι συγχρόνως να ανοιγοκλείνουν πρίζες. Μια επιλέον προστασία του συστήματος είναι ο έλεγχος για το αν η ΙΡ αυτού που δίνει την εντολή είναι ίδια με αυτήν του χρήστη που ζήτησε και πήρε πρόσβαση.
Με την είσοδο στο σύστημα, ο χρήστης βλέπει την κατάσταση των τεσσάρων υποδοχών και μπορεί να ανοιγοκλείσει όποια θέλει.

 
Οι εντολές για άνοιγμα και κλείσιμο των υποδοχών από όπου τροφοδοτούνται οι δίσκοι, συνοδεύονται και με κατάλληλες εντολές στο λειτουργικό να “συνδέσει” ή “αποσυνδέσει” και τους δίσκους.

 
Προστέθηκε επίσης και εντολή για επανεκκίνηση του server, για ώρα ανάγκης. Γενικά μπορούν να προστεθούν οποιεσδήποτε εντολές προς το λειτουργικό θέλουμε.

 

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να υλοποιήσει την ιστορία, ενημερώστε με να ανεβάσω στα downloads τον κώδικα των σελίδων χειρισμού. Το δύσκολο στην υπόθεση βέβαια είναι ότι το μηχανάκι αυτό δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Εμείς το βρήκαμε στο ebay (με συνολικό κόστος 25 ευρώ), καθώς και σε ένα e-shop στη Γερμανία για 30 ευρώ αλλά με άλλα 20 κάμποσα ευρώ για μεταφορικά. Το ψάξιμο στο ebay συνεχίζεται.

 
Για πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.gmb-online.nl/eGMB/default.aspx?op=products&op2=item&id=1523

 
 


 

Δημοσιεύθηκε από adminΑφήστε το σχόλιό σας

  Μέλη

   Σύνδεση


   Ο καιρός σε
   διάφορες πόλεις: