Αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα κομμάτια του υπολογιστή και δοκιμάστηκε κατά το δυνατόν το πρόγραμμα, ήρθε και η ώρα της εγκατάστασης.
 
Ο υπολογιστής με όλη τη σχετική πραμάτεια (gps, bluetooth, wifi κλπ), τοποθετήθηκε στον χώρο αποσκευών και αφού ξηλώθηκε όλη η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, τραβήχτηκαν τα καλώδια προς το ταμπλώ για τη σύνδεση με την οθόνη, τα ηχεία και το ibus.
 
Στην μία από τις τέσσερεις διαθέσιμες usb συνδέθηκε η οθόνη, στη δεύτερη το ραδιόφωνο και στην τρίτη το hub που φαίνεται στη φωτογραφία. Από την τελευταία τραβήχτηκε ένα καλώδιο usb προς το ταμπλώ ως αναμονή (ποτέ δεν ξέρεις τι φαεινή ιδέα θα μας έρθει αργότερα).
 

Στο hub κουμπώθηκε το gps, το wifi, το interface του ibus και το bluetooth για τη σύνδεση με το τηλέφωνο. Ενα μικρόφωνο από ένα παροπλισμένο car-kit τοποθετήθηκε κατάλληλα ώστε να έχουμε και ανοικτή ακρόαση άμα λάχει.
 
Το wifi για την ώρα χρησιμοποιείται για σύνδεση με το φορητό, ώστε να γίνονται οι επεμβάσεις με άνεση δίχως καλώδια. Οταν με το καλό εκπολιτιστούμε και τα δημόσια ασύρματα δίκτυα γίνουν πραγματικά δίκτυα και όχι αυτό που είναι σήμερα, τότε θα έχουμε και Internet στο αυτοκίνητο, ποιος μας πιάνει.
Ο ενισχυτής βιδώθηκε στο πλάι, είναι πίσω από τη μοκέτα και δεν φαίνεται στη φωτογραφία, βλέπεις κατά την εγκατάσταση δεν είχα μυαλό για φωτογραφίες. Η τροφοδοσία απ” ευθείας από τη μπαταρία ήταν το εύκολο κομμάτι της διαδικασίας, μια που η μπαταρία βρίσκεται στο πίσω μέρος, στην δεξιά πλευρά.
 
Αφού λοιπόν τέλειωσε η εγκατάσταση και συναρμολογήθηκε πάλι το αυτοκίνητο και μάλιστα δίχως να περισσέψουν βίδες, γυρνάω τον διακόπτη και ω του θαύματος! Δούλεψε με την πρώτη.
 

 
Το ένα από τα μπουτόν συνδέθηκε με τον υπολογιστή για “χειροκίνητο” on/off ενώ το άλλο εναλλάσσει την είσοδο βίντεο της οθόνης από τη vga στις άλλες εισόδους της οθόνης για μελλοντική πιθανή προσθήκη κάμερας οπισθοπορείας (τα σχετικά καλώδια έχουν ήδη περαστεί μέχρι το πίσω μέρος).
Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάνουμε κανένα ταξίδι για να κάνουμε απόσβεση.

 
Ηδη οι πρώτοι ζηλιάρηδες από την παρέα άρχισαν να ψάχνουν ποιον παληό υπολογιστή θα αναβαθμίσουν για να τον βάλουν στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς που το πρόγραμμα το έφτιαξα παραμετρικό και δουλεύει με skins, οπότε όλοι θα βολευτούν σχετικά εύκολα.


 

Δημοσιεύθηκε από adminΑφήστε το σχόλιό σας

  Μέλη

   Σύνδεση


   Ο καιρός σε
   διάφορες πόλεις: