Κάθε carputer λειτουργεί αποκλειστικά για συγκεκριμένα προγράμματα, οπότε δεν χρειάζεται να φορτώνονται στην εκκίνηση παρά μόνο οι απαραίτητοι οδηγοί και οι υπηρεσίες για τη λειτουργία τους. Ακυρώνοντας την εκτέλεση του explorer.exe κατά την έναρξη και αντικαθιστώντας το με το εκτελέσιμο του front-end μας, εξοικονομούμε λίγη RAM και συντομεύουμε την έναρξη κατά αρκετά δευτερόλεπτα.

Πριν δούμε όμως πως γίνεται αυτό, ας βάλουμε λίγη σάλτσα στο μενού.
 
Με το bootskin μπορούμε να αντικαταστήσουμε και το λογότυπο των win που εμφανίζεται όσο φορτώνει το λειτουργικό με το λογότυπο του αυτοκινήτου ή με οποιαδήποτε άλλη εικόνα θέλουμε.
 
Για να δουλέψει το σύστημα η εικόνα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει διαστάσεις 640×480 και να έχει μόνο 16 χρώματα και μάλιστα χρώματα των windows.
 
Επειδή οι οθόνες που χρησιμοποιούνται συνήθως στα carputers έχουν ανάλυση 800×480, φτιάχνουμε την εικόνα μας στις διαστάσεις αυτές και μετά αλλάζουμε το μέγεθος σε 640×480 παραμορφώνοντάς την. Στην εκκίνηση όμως θα φαίνεται κανονικά.

Πριν προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του explorer με το front-end μας, πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε στην κάρτα δικτύου σταθερό ΙΡ και να φροντίσουμε όταν χρειαστεί να το θυμόμαστε. Αλλοιώς η μόνη λύση για οποιαδήποτε τροποποίηση του συστήματος είναι το φορμάτ και η εγκατάσταση όλης της ιστορίας από την αρχή.
Ο ορισμός του προγράμματος που θα τρέχει μετά το φόρτωμα του λειτουργικού βρίσκεται στη registry στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon και στην τιμή Shell. Εκεί δίνουμε ολόκληρη τη διαδρομή στην οποία βρίσκεται το exe του προγράμματος που θέλουμε μέσα σε εισαγωγικά για καλό και για κακό. Μετά την επανεκκίνηση ο υπολογιστής λειτουργεί πλέον μόνο για το front-end.

Για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο κανονικό τους, χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή συνδεμένο μέσω δικτύου με το carputer (με ΙΡ στο ίδιο subnet φυσικά) στον οποίο τρέχουμε το regedit και ζητάμε «Σύνδεση με το μητρώο δικτύου».
 
Δίνοντας το ΙΡ του carputer (εφόσον φυσικά δεν το ξεχάσαμε εν τω μεταξύ) π.χ. \\192.168.1.111 συνδεόμαστε στη registry του carputer και στο ίδιο σημείο όπως πιο πριν, δίνουμε στο Shell την τιμή explorer.exe Για τη σύνδεση θα χρειαστούμε και το όνομα του χρήστη και το password (αν έχουμε ορίσει πρόσβαση με κωδικό).
 
Να σημειώσουμε επίσης ότι η επιλογή «Σύνδεση με το μητρώο δικτύου» υπάρχει μόνο στα XP professional και όχι στα Home. Για άλλες εκδόσεις των Win δεν γνωρίζω τι ισχύει, αλλά carputer και Vista π.χ. είναι μάλλον λίγο . . .

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε κι άλλο το σύστημα και να κάνουμε τα Win πιο “διαφανή”, μπορούμε:
 

 • να ακυρώσουμε και τα μηνύματα που εμφανίζονται κατά την έναρξη ή τον τερματισμό. Πάλι μέσω regedit δίνουμε στο κλειδί HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system την τιμή DisableStatusMessages=1
  Αν η τιμή δεν υπάρχει την δημιουργούμε (τιμή DWORD).
 •  

 • να ακυρώσουμε την προστασία οθόνης (screensaver) ή αν την θέλουμε καλό θα ήταν να απενεργοποιήσουμε το “Κατά τη συνέχιση, προστασία με κωδικό πρόσβασης”
 •  

 • να απενεργοποιήσουμε στις «Επιλογές ενέργειας – Για προχωρημένους» το “Κωδικός πρόσβασης κατά την επαναφορά από κατάσταση αναμονής”
 •  

 • να επιλέξουμε, στην ίδια καρτέλλα, στο «Κατά το κλείσιμο του υπολογιστή μου» το “Αναμονή”.
 •  

 • να ρυθμίσουμε αυτόματη είσοδο χρήστη δίχως να ζητείται κωδικός. Δίνουμε σε γραμμή εντολών ή στο Εναρξη – Εκτέλεση: control userpasswords2 και απενεργοποιούμε το “Οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν όνομα χρήστη και κωδικό για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή”
 •  

 • να απενεργοποιήσουμε τη χρήση της οθόνης υποδοχής στο “Αλλαγή του τρόπου σύνδεσης και αποσύνδεσης των χρηστών” (Πίνακας Ελέγχου – Λογαριασμοί χρηστών)
 •  

 • να ορίσουμε στις Επιλογές Οθόνης, το φόντο της επιφάνεια εργασίας “χωρίς επιλογή” ή κάποια εικόνα με το λογότυπο του αυτοκινήτου και χρώμα το μαύρο.
 •  

 • να ορίσουμε ως μαύρο και το χρώμα της αρχικής οθόνης κατά την είσοδο στα Win. Αυτό γίνεται και πάλι μέσω regedit. Στο κλειδί HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Colors δίνουμε στο Background την τιμή 0 0 0.

 
Μετά απ” αυτά έχουμε πλέον ένα σύστημα που λειτουργεί αποκλειστικά για το πρόγραμμά μας δίχως να φαίνεται καν, τουλάχιστον για τους όχι και πολύ σχετικούς, αν τρέχει windows ή όχι. Αρκεί να μην πάει τίποτε στραβά και αρχίσουν τα BSOD και τα διάφορα άλλα τρελά των windows.

 
 


 

Δημοσιεύθηκε από adminΑφήστε το σχόλιό σας

  Μέλη

   Σύνδεση


   Ο καιρός σε
   διάφορες πόλεις: